Лубриканти: як не потрапити у пастку алергенів?

ЛубрикантиЛубриканти, вони ж змазки – це спеціально розроблені зволожуючі засоби для сексу та стимуляції, які призначені для покращення якості інтиму та підвищення комфорту у процесі статевого акту. Змазки сприяють:

  • якісному зволоженню;
  • відмінному ковзанню;
  • легкому та комфортному проникненню члена або секс іграшки у піхву або анус;
  • зменшенню неприємних і навіть болісних відчуттів.

Лубриканти – це ті чудо-засоби, які допоможуть кожному отримати максимум приємних та комфортних відчуттів під час сексу. Вони необхідні не лише тим, хто любить особливі експерименти в сексі, але й тим, хто воліє насолоджуватися незмінною класикою та традиційними видами інтиму. А вся річ у тому, що іноді природної жіночої змазки може не вистачати для комфортного і невимушеного процесу, а в деяких, з різних причин, її взагалі може не бути. Ось саме для цього і розроблений зволожуючий лубрикант, який завжди прийде на допомогу і компенсує всі елементи, яких бракує.

Але чи всім підходять лубриканти?

Для когось лубриканти – це чарівне вирішення проблем із сухістю та дискомфортом під час сексу, а для когось – ще один неприємний і засмучуючий спосіб потрапити у пастку подразнень, почервоніння та сверблячки. Адже ніхто не застрахований від несподіваних сюрпризів організму як індивідуальної непереносимості будь-якого компонента. Причиною алергічної реакції на змазку може бути підвищена чутливість до якогось із компонентів у її складі. Деякі люди, які схильні до алергії або мають чутливу шкіру/слизову оболонку знають, на який елемент у них виникає непереносимість і ретельно вивчають склад, щоб уникнути зустрічі з подразником. Але, на жаль, трапляються й такі випадки, коли навіть найбезпечніший склад лубриканта може викликати свербіж, подразнення та почервоніння, що викликане індивідуальною реакцією на той чи інший компонент, який для більшості людей може бути нешкідливим та нейтральним, а для певного кола людей стати подразником, на який у них виявиться підвищена чутливість. А якийсь відсоток людей зовсім не знає, на які компоненти у них може бути алергія, а тому вибір лубриканта перетворюється на метод проб і помилок, який, на щастя, у більшості випадків закінчується хорошим фіналом з уникненням неприємних реакцій. Але, все ж таки, щоб не потрапити в пастку алергенів, рекомендуємо Вам ознайомлюватися зі складом засобів і купувати вже перевірені Вами змазки. А щоб якнайдалі відвести Вас від неприємних наслідків ми допоможемо Вам розібратися, на що слід насамперед звернути увагу у складі та як перевірити лубрикант перед безпосереднім використанням.

На що звернути увагу?

Лубриканти

  1. По-перше, кожна змазка має свій особливий склад згідно з її призначенням, а тому використовувати лубрикант необхідно тільки для призначеного виду інтиму. Не дарма лубриканти поділяються на підтипи: для вагінального сексу, для анального, для орального. Отже, щоб уникнути неприємних наслідків, не варто експериментувати зі змішуванням та використанням не за призначенням. Все досить просто: для традиційного проникнення у піхву – використовуємо вагінальні змазки, для анального сексу – вибираємо анальні змазки, а для смачних та приємних оральних пестощів – купуємо оральні лубриканти з найрізноманітнішими смаками та ароматами. Таке просте правило – це вже один із ключових моментів уникнення небажаного результату у вигляді алергічної реакції.
  2. По-друге, звертати увагу слід і на додаткові ефекти змазки, які передбачають у складі компоненти з посиленим впливом на шкіру. Так, наприклад, лубриканти із зігріваючим, охолоджуючим або збуджуючим ефектом можуть подарувати Вам не лише додаткові яскраві відчуття в процесі сексу, але й можливі реакції шкіри та слизової оболонки. Тому, якщо Ви схильні до алергічних реакцій або маєте дуже чутливу шкіру, але все ж таки бажаєте випробувати нові яскраві відчуття, то перед використанням варто перевірити засіб на іншій ділянці тіла, наприклад, на руці.
  3. По-третє, звичайно ж дивитися на наявність у складі Ваших індивідуальних алергенів, парабенів та інших речовин, які можуть спричинити будь-яку реакцію на шкірі. Якщо Ви володар чутливої шкіри, то у разі наявності таких компонентів від покупки варто відмовитися і слід вибрати інший варіант.

Які компоненти у складі повинні Вас насторожити?

Склад кожного лубриканта може значно відрізнятися один від одного, тому що кожен бренд та виробник може використовувати абсолютно різні інгредієнти для посилення того чи іншого ефекту змазки. Таких компонентів існує просто незмірна кількість. А тому, якщо у Вас перед очима є склад лубриканта і Ви бажаєте не потрапити на можливі алергени вже з самого початку, то варто ознайомитися з ним і знайти більш детальну інформацію про той інгредієнт, який викликав у Вас підозри. Ми ж, у свою чергу, можемо надати Вам базовий список небажаних речовин у складі, які можуть викликати індивідуальну непереносимість. Важливо замітити, що далеко НЕ У ВСІХ перелічені компоненти викликають неприємну реакцію. Вони небажані для тих, хто має підвищену чутливість шкіри та індивідуальну реакцію на той чи інший компонент.

Які компоненти можуть стати подразниками для деяких людей?

  • ЛубрикантиПарабени (Paraben, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben тощо). Ці компоненти можуть сприяти подразненням на шкірі, висипанням та алергічним реакціям.
  • Екстракти перцю та інші компоненти для посилення почуття тепла. Подібні речовини сприяють зігріваючому ефекту, але чутлива шкіра і слизова оболонка можуть піддатися подразненням, почервонінням і навіть опікам. Вони можуть викликати алергію. Але в даному випадку все залежить і від кількості цих компонентів у складі, і від наявності протидіючих інгредієнтів, що згладжують і нівелюють сильний зігріваючий ефект.
  • Ментол (Menthol). Цей компонент використовується для охолоджувального ефекту. Він також може подіяти як подразник шкіри та слизової оболонки, якщо у Вас виникла непереносимість лубриканта. У випадку, якщо у Вас немає жодних проблем з даним елементом, то він подіє чудовою охолоджувальною властивістю і подарує Вам приємний холодок.
  • Лідокаїн (Lidocaine). Для зменшення чутливості та розслаблення деякі виробники у своїх змазках (в основному анальних) використовують лідокаїн. На цей компонент може бути алергія, а тому, якщо Ви знаєте, що у Вас непереносимість лідокаїну, то ця змазка не для Вас. Є безліч інших лубрикантів з розслаблюючим ефектом, але з натуральними інгредієнтами або легшими анестетиками.
  • Гліцерин (Glycerin). Якщо Ви схильні до дріжджових інфекцій, Вам варто уникати гліцерину в складі. Він висушує слизову, робить її більш сприйнятливою до інфекцій та сприяє утворенню грибка.
  • Гідроксид натрію. Може порушити кислотний баланс мікрофори. Якщо концентрація лугу вище 2.5%, може викликати подразнення шкіри.
  • Пропіленгліколь (Propylene Glycol). З основних побічних ефектів можуть виступати: печіння, подразнення, біль та алергічні реакції. Особливо варто уникати людям із проблемами шкіри та з підвищеною чутливістю.
  • Хлоргексидин (Chlorhexidine). При високій концентрації цей антисептичний засіб може знищувати як погані бактерії, так і хороші, необхідні для мікрофлори. Може порушити баланс вагінальної мікрофлори та викликати подразнення.
  • Спирт (Alcohol, Ethanol). Спирт висушує слизову і призводить до неприємної сухості та подразнення. Якщо у Вас є проблема з недостатнім виділенням природної змазки та сухістю піхви, то спирт у складі варто уникати.
  • Цукор (Sugar). Цукор може бути у складі оральних лубрикантів, щоб додати солоду та приємного смаку. Але, мінус цукру в тому, що він може бути причиною розвитку грибкових бактерій та дисбалансу у природному pH піхви.
  • Феноксіетанол (Phenoxyethanol). Високий відсоток вмісту даного компонента у складі змазки в індивідуальному порядку може спричинити подразнення шкіри.
  • Віддушки (Fragrance, Parfum). Також можуть стати причиною подразнення шкіри та алергічних реакцій.

Це основні базові компоненти, які можуть виликати підозри, побачивши їх у складі лубриканта. Для когось вони можуть стати подразниками (для людей з індивідуальною непереносимістю), а для когось вони зовсім не несуть ніяких неприємних наслідків. То як же перевірити, чи підійде Вам лубрикант чи ні?

Як перевірити лубрикант?Як перевірити лубрикант?

  1. Дивитися склад. Якщо Ви знаєте, на який компонент у Вас алергія чи раніше була непереносимість та підвищена чутливість, то просто уникаємо змазок з цим елементом у складі. Ну а якщо Ви не знаєте про свої алергени, але не хочете ризикувати, то можете переглянути склад на наявність вищевказаних компонентів або знайти інформацію на кожен інгредієнт у складі, який викликає у Вас недовіру.
  2. Купити лубрикант, що сподобався, і протестувати його на іншій ділянці тіла. Перед безпосереднім використанням невелику кількість змазки необхідно нанести на чутливу ділянку тіла. Найчастіше наносять на зап'ястя. Після цього почекати щонайменше 20 хвилин і простежити за реакцією. Якщо шкіра добре сприйняла лубрикант, у Вас немає жодних реакцій на її поверхні та неприємних відчуттів, то його можна використовувати під час сексу. Якщо ж на цій ділянці у Вас з'явилося почервоніння, печіння, пощипування або свербіж, то Вам варто вибрати інший лубрикант. Після тесту на руці можна переглянути склад і знайти в ньому можливий подразник, щоб уникати його надалі. Важливо! Тестувати змазку повинні обидва партнери. Використовувати її можна, якщо жодних реакцій не виявлено ні в одного, ні в іншого.
  3. Консультація з лікарем. В результаті здачі аналізів та виявлення алергічних реакцій, фахівець допоможе Вам підібрати необхідний і безпечний лубрикант.

У яких випадках лубрикант варто змінити?

На жаль, будь-яка людина може зіткнутися з індивідуальною непереносимістю того чи іншого компонента, чи то лубрикант, чи то косметика, чи навіть їжа. Ніхто від цього не застрахований, але про зменшення наслідків кожен може подбати при перших ознаках підвищеної чутливості або алергічної реакції.

У яких випадках необхідно негайно змити лубрикант та перестати ним користуватися надалі?

  • Якщо Ви виявили почервоніння на шкірі та слизовій оболонці.
  • Якщо з'явилося висипання на тих ділянках, з якими контактував засіб.
  • Якщо Ви помітили набряк слизової оболонки.
  • Якщо у Вас з'явилося відчуття сверблячки в інтимних зонах.
  • Якщо виникло неприємне і болісне відчуття печіння.

Лубриканти – для задоволення!

Пам'ятайте, лубриканти розроблені для того, щоб покращити та вдосконалити статевий акт, внісши до нього максимальний комфорт та винятково приємні відчуття. Це необхідний компонент сексуального життя, а тому слід підібрати ідеальний для себе варіант, який не приведе Вас до алергічної підступної пастки.

Відгуки

Лубриканти: як не потрапити у пастку алергенів? (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Лубриканти: як не потрапити у пастку алергенів?, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка